Antidrog Weblog


Clinicile de dezintoxicare din Romania…

Posted in Scapa de dependenta! de didinel pe Ianuarie 17, 2008

sd-pers-l.jpg

Am auzit multe „povesti” despre aceste clinici. In Romania exista putine mai bune, majoritatea particulare. Am citit o marturie a unei toxicomane care declara ca sunt rare persoanele care merg de buna voie la dexintoxicare. A oferit diferite motive, plauzibile, unele la care ma asteptam, altele care m-au socat.

Ea spunea ca nu are nici o intentie sa mearga la clinica pentru ca nu vrea sa sta ca la inchisoare, inchisa in spatele unor gratii, sa fie tratata ca un caine (cam asa se intampla in clinicile romanesti). A facut si o declaratie care mie mi s-a parut socanta declaratia ei. Povestea cum te trateaza cei de la spital: te interneaza doua saptamani in spital tentru recoltarea probelor de sange, in care esti neglijat, iar abia apoi paote esti mutat la o clinica. Daca vrei sa scapi de cele prime doua saptamani de chin, ea afirma ca trebuie sa dai mita de 100 de euro. Mi se pare absurd.

In mai 2007 s-a infiintat primul centru privat de dexintoxicare din tara, la Brebu, pe Valea Doftanei. La inceput avea trei clienti, deoarece taxa e de 1000 de euro pe luna (in strainatate ajunge si la 700 de euro pe zi). Probabil doar acolo s-ar merita sa mergi… poate ei au grija de tine. Dar dupa ce toxicomanii isi vand si unghiile ca sa isi cumpere droguri, de unde sa mai aiba atatia bani ca sa se trateze intr-o astfel de clinica… ce sa mai spunem despre tratamentul din strainatate?!

dsc_0001.jpg

Am mai citit undeva despre un tratament eficient in Israel, ce consta intr-o reglare neurologica accelerata. Era asigurat si transportul, „cazarea” in clinica, tratament. Pretul nu il spune, dar puteti sa incercati pe http://www.forad.org (acolo au mai mule detalii).

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: